
Vandaag is het Wereld Pasta Dag. Op het eerste 'World Pasta Congres' op 25 oktober 1995 in Rome werd besloten om een jaarlijks terugkerende dag rondom pasta te organiseren. Doordat koolhydraatarm eten de laatste jaren zo populair is geworden, is pasta een beetje in het verdomhoekje gekomen, maar wanneer je de hoeveelheid pasta beperkt (dus kiest voor minder pasta en meer groente) en kiest voor de volkorenvarianten kan pasta prima deel uitmaken van een gezond voedingpatroon.
José maakte deze zalmpasta, afkomstig uit het prachtige boek "Eet als een expert, Zwanger!" (I'm a Foodie Publishing ISBN 9789082700220) een aanrader voor iedereen die zwanger is of graag zwanger wil worden.
- 2 moten zalm
- 1 eetlepel fijngehakte dille
- 150 gram volkorenpasta
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 courgette, in stukjes
- 1 teen knoflook, fijgesneden
- 250 gram doperwten (diepvries)
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels kookzuivel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bestrooi de zalmmoten met de dille, leg ze in een ovenschaal, zet deze in een bakplaat en plaats deze in het midden van de oven en bak gedurende 20 minuten. Keer ze halverwege een keer. (José maakte haar zalm in de koekenpan klaar, dat kan ook)
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak courgette, knoflook en doperwten al roerend in 5 minuten gaar
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin
- Giet de pasta af en voeg de helft van het courgette-doperwtenmengsel toe
- Pureer de rest van het mengsel met de kookzuivel tot een gladde saus
- Serveer pasta met saus en zalm en garneer met de pijnboompitten
Eet smakelijk!
PS Hoe zit het nou met vis tijdens de zwangerschap?
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via