
Ingrediënten voor 2 personen
-
160 gram zalm
-
flinke hand verse dillen (of gebruik eventueel gedroogde dille in een wat kleinere hoeveelheid)
-
50 gram bleekselderij en het groen van de bleekselderij
-
30 gram paprika
-
snufje groentebouillonpoeder
-
10 stuks cherrytomaatjes
Bereidingswijze:
-
Snijd de zalm in blokjes.
-
Snijd dille en het groen van een stengel bleekselderij fijn en meng dat met de zalm, maal er peper en zout over en zet apart.
-
Snijd bleekselderij en paprika fijn en bak 2 minuten in wat roomboter met een snufje bouillonpoeder.
-
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden en vet een springvorm of ovenschaal in. Anna deed er een vel bakpapier in.
-
Schaaf met de mandoline of kaasschaaf plakken van de courgette en bedek de bodem van de vorm ermee. De rest van de courgette gebruik je straks bovenop.
-
Verdeel gebakken paprika, bleekselderij en de blokjes zalm over de plakjes courgette. Leg de tomaatjes tussen vis en groente. Dek af met plakjes courgette.
-
Klop de eieren met ricotta, slagroom en wat peper en zout los en giet dit over de vulling, even schudden om goed te verdelen.
-
Bak de quiche 25-30 minuten of tot het ei is gestold en de quiche gaar is. Dek eventueel halverwege af om verbranden te voorkomen. Twee minuten laten rusten voor je de quiche aansnijdt.
-
Heerlijk met een frisse slade!
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via