
Vandaag begint ook in het noorden van Nederland de zomervakantie. Heel Nederland is nu dus in vakantiestemming! Vier het begin van de vakantie, of het weekend, voor diegenen die nog geen vakantie hebben, met deze lekkere worteltaart! Ik maakte deze taart van amandelmeel, waar ik nog nooit mee gewerkt had. De licht zoete smaak komt van de wortels, rozijnen en bananen. Heerlijk met een kop verse muntthee!
Fijne vakantie!
Ingrediënten voor een taartvorm met doorsnede 22 cm:
- 75 gram gesmolten boter
- 425 gram geraspte wortelen
- 2 rijpe bananen (in kleine stukjes gesneden)
- 90 gram rozijnen
- 75 gram pecannoten (& nog een paar mooie pecannoten voor de garnering)
- 4 eieren
- 200 gram amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 - 3 theelepels kaneelpoeder
- een snufje nootmuskaat
- 1 eetlepel citroensap
- 200 gram roomkaas
- 2 eetlepels palmsuiker
- scheutje citroensap
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. (zet alvast een ingevette springvorm, de bodem bedekt met bakpapier, in de oven)
- meng wortel, bananen, boter, rozijnen en pecannoten in de keukenmachine
- voeg de eieren toe en meng goed door
- voeg amandelmeel, bakpoeder, kaneelpoeder, nootmuskaat en citroensap toe en meng opnieuw goed door.
- verdeel het mengsel over de ingevette springvorm
- bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten (de taart is gaar wanneer een saté-prikker er schoon uitkomt)
- Laat de taart afkoelen en maak een "glazuur" van roomkaas, palmsuiker en een beetje citroensap (gewoon goed door elkaar roeren)
- bestrijk, wanneer de taart is afgekoeld, de buitenkant met het roomkaasmengsel en garneer met de pecannoten.
- Lekker met verse muntthee!
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via