Wortelsoep met gember

Met dit herfstige weer is een lekker pittig soepje natuurlijk heerlijk! Uit "Lekker & Simpel" (ISBN 9789461562135) komt deze wortelsoep met gember.

Lekker pittig, heerlijk na een herfstwandeling in het bos! (of wanneer je volledig natgeregend thuiskomt.....) Anna maakte deze soep, maar omdat ze geen koriander in huis had, voegde ze basilicum toe. Dat was eigenlijk ook best lekker ;-)  

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 500 gram wortelen
  • 600-700 ml water
  • 1 (groente)bouillonblokje
  • 1 uit
  • 2 tenen knoflook
  • stukje gember (5 cm)
  • 100 ml. kokosmelk (als je kokosmelk overhoudt, kun je dit prima invriezen (2-3 maanden), ik doe dit altijd in ijsblokjeszakjes, zo heb je gelijk mooie kleine porties voor een volgende keer)
  • olijfolie
  • takje verse koriander

Bereidingswijze:

  • snipper de ui en snijd knoflook en gember fijn
  • snijd de wortelen in stukjes
  • giet een beetje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan
  • meng na 2-3 minuten de wortels en gember erdoor, bak dit 1 minuut mee en voeg dan water en bouillonblokje toe
  • breng de soep aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken
  • voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer
  • breng op smaak met wat verse koriander

Eet smakelijk!

PS Wist je dat het erfelijk bepaald is of je wel of niet van koriander houdt? Lees er hier meer over.

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via