
Met het koude weer van nu, ben ik gek op de echte winterkost: Stamppotten! Heerlijk!
Gewoon lekker met wat aardappelen en veel groente kan prima maar je kunt een stamppot ook makkelijk koolhydraatarm maken.
Ik maakte deze week een bijzondere boerenkoolstamppot. Koolhydraatarm, vegetarisch en heerlijk!
De aardappelen zijn vervangen door pastinaak, de boerenkool niet gekookt maar roergebakken en voor de eiwitten pinda's en zachte geitenkaas. Dit is wat ons betreft een blijvertje!
Ingrediënten voor 2 personen
- 300 gram boerenkool
- 500 gram pastinaak
- 1-2 uien (naar smaak)
- 100 gram zachte geitenkaas
- 100 gram ongezouten pinda's
- peper en eventueel zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Rooster de pinda's in een droge koekenpan, laat ze afkoelen op een bord
- Snipper de ui en fruit zachtjes aan in een beetje olie in de koekenpan
- Maak de pastinaak schoon en snijd in stukjes, kook gedurende circa 12 minuten gaar
- Roerbak de boerenkool gedurende circa 15 minuten in een beetje olie
- Giet de pastinaak af (bewaar het kookvocht) en maak er met een pureestamper puree van
- Zorg voor smeuïgheid door wat van het kookvocht toe te voegen
- Stamp de geitenkaas door de puree
- Roer de gebakken uitjes door de puree
- Roer ten slotte de boerenkool door de puree
- Verdeel over 2 borden en garneer met de geroosterde pinda's
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via