Vegetarische couscous met ei en noten

Onlangs maakte ik een salade van couscous, maar couscous is natuurlijk ook heel geschikt om warm te eten. José maakte deze vegetarische couscous. Het recept is afkomstig van het voedingscentrum. Lekker voor een dagje zonder vlees!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 eieren
  • 1/4 groentebouillontablet
  • 150 gram volkoren couscous
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2-3 eetlepels ras-el-hanout
  • 1/2 citroen
  • 40 gram walnoten

Bereidingswijze:

  • kook de eieren hard en laat ze afkoelen
  • breng 200 - 250 ml water aan de kook en los het bouillontablet hierin op
  • schenk de bouillon over de couscous in een schaal en roer het even los met een vork, laat vervolgens wellen volgens de aanwijzigingen op de verpakking
  • maak de sperziebonen schoon en breek ze en kook ze in 5 minuten gaar
  • pel en snipper ui en knoflook
  • snijd de paprika's in blokjes
  • fruit ui en knoflook met de ras el hanout, in een beetje olie zacht en bak vervolgens de paprikablokjes mee
  • voeg de gekookte sperziebonen toe aan het mengsel
  • schep de couscous door het mengsel en maak op smaak met eventueel nog wat ras el hanout, citroensap, citroenrasp en peper
  • snijd de eieren in parten en leg ze op de couscous
  • breek de walnoten in stukjes en strooi over het gerecht.

Eet smakelijk!

PS Wat is couscous eigenlijk en hoe wordt het gemaakt? Abdelkader Benali maakte er een uitzending over in de serie Marokko in zes gerechten.

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via