
Zoals al eerder verteld, is Anna de bakster in ons team. Na de nationale week zonder vlees heeft Anna zichzelf uitgedaagd tot een vegan-challenge. Best een uitdaging natuurlijk en dat betekende dat ze voor ons teamoverleg een vegan-appelcake had gebakken. Niet een traditionele appelcake maar wel eentje die de moeite van het delen op onze site zeker waard is!
- 3 grote appels of 4 kleine
- 175 gram bloem
- 75 gram volkorenmeel
- 2 tl baking soda (of 2 zakjes)
- snufje zout
- 170 gram rietsuiker/ bruine basterdsuiker
- 200 ml plantaardige melk
- 1 eetlepel azijn, bijvoorbeeld appelazijn
- 90 ml zonnebloemolie
- 3 flinke theelepels kaneel
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Vet de springvorm in met wat olie en bestrooi met wat bloem
- Schil de appels en rasp de appels fijn in een kom
- Zeef bloem, volkorenmeel, baksoda, zout, kaneel en gember in een grote kom en voeg de suiker toe en meng goed door
- Doe melk, azijn en olie bij de geraspte appel en roer dit goed door elkaar
- Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel het tot een glad beslag. Meng niet te lang (hooguit 1 minuut)
- Giet het beslag in de springvorm en bestrooi met de geschaafde amandel.
- Bak de cake in ca. 50-60 minuten gaar. Bedek de bovenkant na 30 minuten met aluminiumfolie.
- Controleer na 50 minuten de gaarheid met behulp van een saté-prikker, deze moet min of meer droog uit de cake komen.
- Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via