Vegan appelcake

Zoals al eerder verteld, is Anna de bakster in ons team. Na de nationale week zonder vlees heeft Anna zichzelf uitgedaagd tot een vegan-challenge. Best een uitdaging natuurlijk en dat betekende dat ze voor ons teamoverleg een vegan-appelcake had gebakken. Niet een traditionele appelcake maar wel eentje die de moeite van het delen op onze site zeker waard is!

Ingrediënten voor een springvorm van 22-24 cm
  • 3 grote appels of 4 kleine
  • 175 gram bloem
  • 75 gram volkorenmeel
  • 2 tl baking soda (of 2 zakjes)
  • snufje zout
  • 170 gram rietsuiker/ bruine basterdsuiker
  • 200 ml plantaardige melk
  • 1 eetlepel azijn, bijvoorbeeld appelazijn
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 3 flinke theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Vet de springvorm in met wat olie en bestrooi met wat bloem
  • Schil de appels en rasp de appels fijn in een kom
  • Zeef bloem, volkorenmeel, baksoda, zout, kaneel en gember in een grote kom en voeg de suiker toe en meng goed door
  • Doe melk, azijn en olie bij de geraspte appel en roer dit goed door elkaar
  • Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel het tot een glad beslag. Meng niet te lang (hooguit 1 minuut)
  • Giet het beslag in de springvorm en bestrooi met de geschaafde amandel.
  • Bak de cake in ca. 50-60 minuten gaar. Bedek de bovenkant na 30 minuten met aluminiumfolie.
  • Controleer na 50 minuten de gaarheid met behulp van een saté-prikker, deze moet min of meer droog uit de cake komen.
  • Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via