
Anna maakte deze rijstschotel met feta en tonijn. Het originele recept, afkomstig uit Lekker & Simpel (ISBN 9789461562135) gaat uit van sperziebonen maar omdat Anna deze was vergeten mee te nemen werden het doperwtjes. Wel zo handig, want die kun je heel makkelijk op voorraad hebben.
Lekker snel klaar en daarmee echt een gerecht na een drukke werkdag.
En meteen een mooie manier om wat vaker vis op tafel te zetten.
Ingrediënten
- 150 gram (zilvervlies)rijst
- 1 blikje tonijn (160 gram) uitgelekt
- 1 ui
- 2 paprika's
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- 200 gram sperziebonen (of doperwten, zoals Anna gebruikte)
- 75 gram feta, in blokjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 4 theelepels pesto
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking
- Kook de sperziebonen ongeveer 8 minuten (of de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking)
- Snijd ui, knoflook, rode peper en paprika in stukjes
- Verhit een lepel olie in een pan en fruit de ui met knoflook en rode peper aan. (let op dat de knoflook niet verbrandt)
- Voeg na 3-4 minuten de paprika toe en bak ongeveer 4 minuten mee.
- Roer kruiden, pesto en tonijn erdoor en verwarm mee.
- Voeg tenslotte sperziebonen (doperwten) en rijst toe en schep door elkaar.
- Garneer met de blokjes feta.
Eet smakelijk!
PS Wil je weten welke tonijn duurzaam gevangen is? Ga dan naar de viswijzer
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via