
Ook dit najaar bieden we weer het Smartsize-programma aan. Onderdeel van dit programma zijn 2 kookworkshops. Tijdens deze kookworkshops gaan we aan de slag met het zelf klaarmaken van gezonde en vooral ook lekkere maaltijden. Een van de recepten die we bij de vorige Smartsize-serie hebben klaargemaakt, is dit vispakketje. Wij maakten het met kabeljauwfilet maar iedere andere visfilet is hiervoor geschikt.
Wil je meedoen aan het Smartsize-programma, meld je dan nu aan! De kookworkshops staan gepland voor 26 oktober en 16 november.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gram venkel
- 2 eetlepels verse dille (half doosje)
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 4 stukken kabeljauwfilet (à 125 gram)
- 200 gram gesneden prei
- 1 rode ui
- 100 ml. visbouillon (gemaakt van een kwart visbouillonblokje)
- aluminiumfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 225 graden
- Was de venkel en snijd deze in dunne reepjes
- Neem 4 vellen bakpapier of alumiumfolie van 30x30 cm en vet deze in met wat zonnebloemolie
- Verdeel de venkel over de 4 vellen
- snijd de verse dille fijn
- meng mosterd met zonnebloemolie en dille en voeg eventueel wat zout en peper toe
- wrijf de stukken kabeljauwfilet rondom in met het mostermengsel en leg ze op de venkelreepjes
- verdeel de prei over de kabeljauwfilet
- snijd de rode ui in heel dunne halve ringen en verdeel die over de prei
- verdeel de bouillon over de pakketjes en vouw de pakketjes naar boven dicht
- zorg dat de pakketjes goed dicht zitten, zodat geen stoom kan ontsnappen
- Leg de pakketjes op een bakplaat en laat ze in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar worden.
- Dit gerecht kan heel goed als koolhydraatarme maaltijd worden gebruikt maar is ook lekker met wat zilvervliesrijst of lekkere gekookte krielaardappeltjes
Eet smakelijk!
PS Volgende week is het Bewuste Visweek In deze week wordt extra aandacht geschonken aan het gebruik van duurzame en verantwoorde vis. Wil je weten hoe je verantwoorde vis kiest, maak dan gebruik van de Viswijzer
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via