Salad in a jar, een makkelijke mee-neem-maaltijd, met lekker veel groente. Vooraf eenvoudig klaar te maken: avocadodressing, fijngesneden courgette, snacktomaatjes, couscous, geitenkaas, olijven, veldsla en geroosterde pistache-nootjes. Door te stapelen bovenop de dressing blijven de ingrediënten lekker knapperig.
Ingrediënten voor 2 flinke salades
- 60 gram couscous
- 1 avocado
- citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- snufje zout
- 1 courgette
- 16 snacktomaatjes
- 16 zwarte olijven
- doosje geitenkaasbolletjes (of 100 gram feta)
- zakje veldsla
- 50 gram geroosterde pistachenootjes
Bereiding
- wel de couscous in een schaaltje met kokend water, zorg dat de couscous ongeveer een halve centimer onder water staat. Roer na 5 minuten los met een vork
- pureer avocado, citroensap (naar smaak), olijfolie en zout met een staafmixer tot een gladde massa ontstaat
- snijd courgette in heel fijne blokjes of sliertjes (met een spirelli-snijder)
- halveer de tomaatjes en snijd de olijven in plakjes
- verdeel de avocadodressing over 2 weckpotten van ongeveer 1 liter
- verdeel daarna achtereenvolgens courgette, tomaten, couscous, geitenkaas (of gebrokkelde feta) over de potten
- verdeel nu het zakje veldsla over de 2 potten (proppen mag!) en sluit de weckpotten af
- zet de potten tot gebruik in de koelkast
- stort de salade voor gebruik op een groot bord en bestrooi met een klein handje geroosterde pistachenootjes (sommigen doen deze al in de weckpot, maar dan vind ik de nootjes een beetje te zacht worden)
Eet smakelijk!
PS Zijn rauwe noten nou gezonder dan gebrande? (met dank aan het Voedingscentrum)
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via