Rucolastamppot met knolselderij en aardappel

 
Wintertijd is stamppottentijd.
Dat kan lastig lijken wanneer je probeert wat minder koolhydraten te gebruiken. Door een deel van de aardappelen te vervangen door groente, zoals bijvoorbeeld knolselderij, kun je toch een lekker stamppotje eten. 
 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram aardappelen
  • 1 knolselderij
  • 150 gram rucola
  • geroosterde pijnboompitten
  • peper, zout
  • eventueel een klontje roomboter

Bereidingswijze

  • schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken
  • maak de knolselderij schoon en snijd in stukken
  • kook de aardappelen en knolselderij samen in ongeveer 20 minuten gaar in water met een beetje zout
  • giet af en bewaar het kookvocht
  • stamp aardappelen en knolselderij tot een smeuïge puree, voeg daarvoor eventueel wat van het kookvocht en een klontje boter toe
  • roer de rucola (eventueel iets kleiner gescheurd) door de puree en voeg indien nodig nog wat kookvocht toe.
  • maak op smaak met wat peper
  • strooi de geroosterde pijnboompitten er over heen.

Lekker met een rundertartaartje of vegetarisch met extra noten. Eet smakelijk!

PS Hoe maak je een knolselderij schoon? En wat kun je er nog meer mee doen?

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via