Romig aardbeienijs

Anna maakte dit romige aardbeienijs. En nu de lente dan officieel begonnen is, barst het ijsseizoen ook weer los! Dus tijd voor een lekker ijsrecept!
Bijzonder is dat er geen suiker aan toegevoegd wordt en dat het ook zonder toevoeging van melk of slagroom een heel romig ijsje wordt.
 
Het recept is simpel en snel (je moet er alleen even aan denken dat je op tijd aardbeien in de vriezer doet, of natuurlijk kant en klare diepvriesaardbeien koopt)
 
Het recept komt uit het boek "Zoetigheden, zonder suiker, gluten en lactose" van Ulrika Hoffer (ISBN 9789044743159)
 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram bevroren aardbeien
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 rijpe banaan (niet bevroren)
  • naar keuze eventueel 1 eetlepel honing

Bereidingswijze:

  • Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een soepel geheel.
  • Voeg eventueel een klein beetje water toe voor een gladdere consistentie.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via