
Rode linzen zijn kleine, ontvelde, gespleten linzen waardoor ze sneller gaar en makkelijker te verteren zijn dan hele linzen. Rode linzen worden een dikke puree als je ze kookt waardoor je er een heerlijke soep of dahl (Indiase linzenschotel) van kunt maken. Ik maakte er deze eenvoudige linzen-wortelsoep van voor 2 personen. Een heel voordelige en makkelijke vegetarische maaltijd.
Ingrediënten voor 2 porties:
- 100 gram rode linzen
- 1 ui
- 350 gram wortelen
- 1 teentje knoflook
- een stukje verse gember
- 125 ml kokosmelk
- een flinke theelepel garam massala
- kerriepoeder naar smaak
- 1 eetlepel olie
- een snufje zout
- 500 ml water
- een paar blaadjes koriander
Bereidingswijze:
- Pel en snipper de ui
- pel de knoflook
- snijd of rasp de gember
- snijd de wortel in kleine stukjes
- verhit de olie in een pan
- fruit de ui tot deze glazig ziet en pers de knoflook er boven uit.
- voeg de gember, linzen, wortelen, garam massala en kerrie toe en fruit alles even aan.
- voeg de kokosmelk toe en vul aan met warm water
- Laat het mengsel zachtjes gaar koken.
- Wanneer wortelen en linzen gaar zijn (ca. 10 minuten) kun je met de staafmixer de soep pureren tot een mooie gebonden soep ontstaat.
- Verdeel de soep over 2 soepkommen en garneer met een paar blaadjes verse koriander
Eet smakelijk!
PS Je kunt zo veel meer leuke dingen doen met rode linzen!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via