Rode linzen-salade met gegrillde paprika

Rode linzen worden meestal gebruikt voor het maken van curry's of soepen en groene linzen voor salades. Ik heb hier heel eigenwijs een salade van rode linzen gemaakt. Let er op dat je de linzen niet te lang kookt, want dan worden ze papperig. In de salade ook gegrillde paprika's en niet uit een potje maar ik heb ze voor het eerst zelf gegrilld. Had ik maar geweten hoe makkelijk en lekker, dan had ik dat al veel eerder gedaan!

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 50 gram rode linzen
  • 1 sjalotje
  • 1 halve komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 2 zoete puntpaprika's (maar een andere paprika kan natuurlijk ook)
  • 1 koffielepel kappertjes
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel olie
  • een mespuntje chilipeper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 zakje veldsla

Bereidingswijze:

  • Grill de paprika's in de oven
  • kook de linzen in 6 minuten beetgaar en spoel ze daarna gelijk af met koud water
  • pel de knoflook
  • doe olie, knoflook, citroensap, komijn en chilipeper in een kom en roer dit goed door
  • Pel en snipper de sjalot heel fijn
  • snijd de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadijsten, snijd vervolgens in kleine blokjes
  • snijd de gegrillde en ontvelde paprika in kleine reepjes
  • Doe linzen, komkommer, paprika en kappertjes in de kom met dressing en schep alles voorzichtig om
  • Laat de smaken zeker 1,5 uur goed doortrekken in de koelkast.
  • Meng vlak voor het serveren de veldslag door de salade en garneer met kleine brokjes zachte geitenkaas

Eet smakelijk!

PS Meer weten over linzen?

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via