
Wat is er lekkerder dan de geur van kaneel en kruidnagels op een koude winterdag? Maak gelijk een grote pan met rode kool dan kun je porties invriezen.
Ingrediënten
- 1 rode kool (circa 1.6 kg)
- 2 grote uien
- 3 appels
- Olie
- 150-200 ml sinaasappelsap
- 1-2 eetlepels kaneel
- 4 kruidnagels
- 4-6 laurierblaadjes
- 100 gram rozijnen
Bereidingswijze
- Snijd de rode kool fijn.
- Snijd meteen de uien en de appels
- Verhit de olie in een grote pan
- Bak de uien en de appels zacht voor circa 4 minuten
- Voeg de rode kool, sinaasappelsap, kaneel, kruidnagels, laurier en rozijnen toe.
- Laat alles met de deksel op de pan op laag vuur ruim 30 minuten stoven. Schep tijdens het stoven een paar keer om
- Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via