Rode bieten-zoete aardappelsoep

Wanneer ik niet zo veel tijd heb om uitgebreid te koken (bijvoorbeeld omdat we willen sporten) maken we thuis vaak een maaltijdsoep klaar. Makkelijk en snel maar wel voedzaam en vol groente.
 
Deze bietensoep stond al lekker klaar toen ik thuis kwam! En omdat de aardappelen, die ik vaak als bindmiddel en koolhydraatbron toevoeg aan de soep, op waren, is deze soep gemaakt  met rode bieten en zoete aardappel. De kleur is hierdoor anders dan je van een bietensoep zou verwachten, maar dat maakt hem zeker niet minder lekker! 
 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gram gekookte en geschilde bietjes 
  • 300 gram zoete aardappel
  • 1 bouillonblokje
  • 500 ml water
  • 1 potje zure room
  • 150 gram gerookte kip
  • peper naar smaak
  • peterselie (gedroogd of vers) naar smaak

Bereidingswijze:

  • snijd de bietjes en zoete aardappel in kleine blokjes
  • breng ze aan de kook in water met een bouillonblokje 
  • Laat zachtjes gaar koken
  • Snijd ondertussen de gerookte kip in kleine reepjes
  • Pureer met de staafmixer tot een zachte soep en voeg eventueel wat peper toe naar smaak
  • Verdeel de soep over 2 borden en schep wat zure room in het midden van de soep
  • verdeel de gerookte kip over de 2 borden en garnee met peterselie

Eet smakelijk!

PS Waarschijnlijk houd je wel een beetje soep over, mooi om te bewaren om als groenterijk lunchgerecht te gebruiken

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via