
In het kader van Wereld Voedsel Dag, een vegetarisch recept. José maakte deze preicurry, het recept is afkomstig van het voedingscentrum. De kikkererwten zorgen voor een prima vleesvervanging. En dit recept past dan ook prima binnen de 10 basisprincipes van PuurGezond.
Door minder vlees te eten kun je je voedselafdruk flink verlagen. En vegetarisch eten is ook nog eens heel lekker!
Lees hier meer over de voordelen van vegetarisch/veganistisch/flexitarisch eten
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 8 blaadjes munt
- 100 ml. halfvolle yoghurt
- stukje verse gember (ter grootte van een duim)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram prei
- 2 tomaten
- 1/2 bosje koriander
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel komijnzaad
- ca. 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca.220 gram)
Bereidingswijze:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- was de munt, knip de helft van de blaadjes in reepjes en wrijf de rest fijn, meng dit met wat peper door de yoghurt
- schil de gember en rasp het fijn
- snijd ui en knoflook fijn
- snijd de prei in stukken van 3 cm. en de tomaten in blokjes
- was de koriander, snijd de stelen klein en houd de blaadjes apart
- fruit de ui en knoflook met de koriandersteeltjes, de gember, komijn en kerrie in de olie tot het gaat geuren
- voeg prei en tomaten toe en stoof de groente in ca. 6 minuten gaar
- laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en warm mee met de groente
- serveer de preicurry en de muntyoghurt bij de rijst
Eet smakelijk!
PS Ben je benieuwd naar hoe duurzaam jij eet, hoe groot jouw Voedselafdruk is? Vul dan de test in bij het voedingscentrum
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via