Pistachespread

Op 26 februari is het wereldpistachenotendag....ok, het lijkt erop dat dit een nogal commercieel Amerikaans gebeuren is. Maar ach, het is helemaal niet verkeerd om wat extra aandacht voor het goede van noten te hebben (en dan niet alleen de pistachenoten). De gezondheidsraad adviseert om dagelijks een handje noten te gebruiken vanwege het bewezen gunstige effect op het LDL-cholesterol en het verkleinen van de kans op hartziekten. En daarbij zijn noten gewoon ook heel lekker!
 
Ik maakte deze pistachespread om eens wat anders op brood te kunnen doen en gelijk wat noten binnen te krijgen. 
 

Ingrediënten voor 1 schaaltje

Bereidingswijze:

  • pureer de (afgekoelde) pistachenoten met de knoflook in een blender (houd een paar nootjes achter voor de garnering)
  • voeg ricotta, olie, munt, peper en zout (de laatste naar smaak) toe en maal nog even door
  • voeg naar smaak citroensap toe.
  • Garneer de spread met de achtergehouden nootjes.
  • Heerlijk op een versgebakken broodje!

Eet smakelijk!

PS Hoe kun je nou meer noten eten?

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via