Peulvruchtenpannenkoeken met verse kwarkdip

De Maag Lever Darm Stichting heeft een prachtig digitaal boekje uitgegeven met leuke recepten met peulvruchten. Een mooie manier om extra vezels binnen te krijgen. Martine maakte deze peulvruchtenpannenkoekjes, waarmee je per persoon zomaar 11 gram vezels binnenkrijgt, ruim een kwart van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Een leuk gerecht voor een keer een andere lunch!

Het peulvruchtenreceptenboekje is aan te vragen via https://www.mlds.nl/receptenboekje-peulvruchten/

 
Ingrediënten voor 4 personen
  • 150 gram kwark
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram kikkererwten uit pot of blik
  • 100 gram witte bonen uit pot of blik
  • 100 gram mais uit pot of blik
  • 100 gram kidneybonen uit pot of blik
  • 2 eieren
  • 75 gram volkoren speltmeel
  • 75 ml melk

Bereidingswijze

  • Maak de kwarkdip door kwark, citroensap, olijfolie, peper, zout en honing met elkaar te vermengen. Zet tot gebruik in de koelkast
  • Laat de peulvruchten en mais uitlekken en doe samen met de eieren in een blender, meng tot een gladde massa
  • Giet het mengsel in een beslagkom en voeg melk en speltmeel toe en roer tot een mooi beslag ontstaat
  • Verhit een koekenpan op het fornuis en doe een beetje olie in de pan
  • Bak kleine pannenkoekjes van het beslag, je kunt van deze hoeveelheid beslag ongeveer 8 pannenkoekjes maken
  • Garneer de pannenkoekjes met kwarkdip

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, en Schagerbrug. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via