
Een heerlijk, snel en makkelijk pastagerecht is deze pasta met linzen en tomatensaus! Door gebruik van linzen in plaats van gehakt een lekker vegetarisch recept. José maakte dit gerecht uit het boek "Eet als een expert" van I am a Foodie (toch stiekem bij ons allemaal wel een favoriet kookboek, ik kan daarom ook niet niet wachten tot het nieuwe boek "Eet als een atleet" binnenkort verschijnt!)
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram volkorenpasta
- 5 tomaten
- 6 zongedroogde tomaten inclusief 1 eetlepel olie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- Italiaanse kruiden: 1 eetlepel peterselie, 1 eetlepel basilicum, 1 eetlepel oregano, 1/2 theelepel rozemarijn en 1/2 theelepel tijm
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 paprika in blokjes gesneden
- olie
- 1 blikje linzen (uitlekgewicht 130 gram)
- 150 gram doperwten (vers of diepvries)
- 2 eetlepels geraspte kaas of edelgistvlokken
- verse basilicum
Bereidingswijze:
- kook de pasta
- pureer de tomaten met de zongedroogde tomaten en de olie (van de tomaten), knoflook, italiaanse kruiden en tomatenpuree tot een gladde saus.
- verhit de olie in een pan en bak de paprika kort aan
- voeg de saus toe en verhit deze mee
- voeg de linzen en doperwten toe en verwarm deze mee in de saus.
- voeg de gekookte pasta toe aan de saus en verdeel de pasta over 2 borden
- garneer met verse basilicum en geraspte kaas of edelgistvlokken
Eet smakelijk!
PS Kijk voor heel veel andere leuke recepten maar ook heel veel evidence-based voedingsinformatie ook eens op de site van iamafoodie.nl
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via