
Anna had deze bollen vorig jaar al gespot op de site van personalbodyplan, toen was het niet gelukt om ze uit te testen. Maar nu dan wel. Een variant op de traditionele oliebol. Gebakken in de oven en daardoor veel minder vet. En binnen een half uurtje zijn ze klaar, dus nog ontzettend simpel ook!
Ik maakte ze met magere kwark omdat ik dat in huis had maar misschien maakt volle kwark ze nog net even smeuïger, dus dat ga ik op 31 december zeker proberen.
Ingrediënten voor 12 bollen
- 150 gram rozijnen
- 250 gram kwark
- 250 gram bloem (omdat mijn bloem op was, heb ik 150 gram bloem gebruikt en 100 gram volkorenmeel)
- 2 eieren
- 1 eetlepel bakpoeder (omdat ik een deel volkorenmeel gebruikte heb ik iets meer bakpoeder gebruikt)
- 1 flinke mespunt vanillepoeder
- snufje zout
Bereidingswijze:
- verwarm de oven voor op 180 graden celcius
- wel de rozijnen in warm water
- meng kwark, eieren, vanillepoeder, zout en bakpoeder door elkaar (ik gebruikte hiervoor de deeghaak van de keukenmachine)
- voeg vervolgens bloem/meel en gewelde rozijnen toe en meng dit ook goed door elkaar
- maak met behulp van twee lepels 12 balletjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat
- bak de bollen gedurende 20 minuten in de oven (omdat ik ze na 20 minuten nog wat bleek vond, heb ik de tijd iets verlengd)
Eet smakelijk en een heel gelukkig Nieuwjaar!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via