Van een ander recept had ik nog wat chorizo over, dus toen ik, in Allerhande nummer 10 van dit jaar, dit recept tegenkwam was dat een mooie manier om wat restjes uit de koelkast op te maken. Omdat ik ook nog een gele paprika had (en ik eigenlijk vond dat er nog net wat te weinig groente in het recept zat) heb ik die ook nog toegevoegd aan het recept. En ik heb een beetje meer rucola gebruikt.
Ingrediënten voor 2 personen
- 140 gram notenrijst
- 100 gram chorizo
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 friszoete appel
- limoensap
- 1 kleine rode peper
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 75 gram rucola
- 1 gele paprika
Bereidingswijze
- kook de rijst gaar en laat afkoelen
- snijd de chorizo in blokjes
- snijd de schoongemaakte champignons en paprika in blokjes
- verhit een pan zonder olie of boter en bak chorizo, champignons en paprik op middelhoog vuur, schep dit regelmatig om.
- snijd de ongeschilde appel in parten en verwijder het klokhuis, voeg ze toe aan het chorizomengsel en bak ca. 2 minuten mee
- maak een dressing van limoensap, heel fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten), olijfolie en rozemarijn
- meng rijst en chorizomengsel in een schaal en voeg als laatste de rucola toe.
Eet smakelijk!
Met dank aan Albert Heyn voor het recept!
PS Zijn champignons nou wel of niet een goede vleesvervanger? En hoe maak je ze nou schoon?
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via