
Op zoek naar leuke, lekkere tussendoortjes, maakte Anna deze mueslirepen, uit het tweede boek van Rens Kroes (Powerfood - van Friesland naar New York).
Een lekker stevig tussendoortje! Geen suiker toegevoegd, maar let op! Geen suiker toegevoegd betekent niet dat er geen suikers inzitten! Houd daarom de portiegrootte wel een beetje in de gaten.
Ingrediënten
- 85 gram gemengde ongezouten noten
- 190 gram dadels (medjool dadels zijn het lekkerst!)
- 120 gram havervlokken
- 70 gram notenpasta
- 65 gram gemengde zaden (chia, hennep, zonnebloem, pompoen, lijnzaad)
- 50 gram gemengd gedroogd fruit (cranberries, rozijnen, abrikozen)
- beetje zeezout
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1/4 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels kokosolie of roomboter
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de havervlokken in een ovenschaal en rooster deze een minuut of 15 tot ze goudbruin zijn (houd goed in de gaten dat ze niet te donker worden, dan is de smaak niet lekker meer). Laat ze daarna afkoelen.
- Doe noten en dadels in de keukenmachine en draai tot een plakkerige massa.
- Verwarm de notenpasta met de kokosolie in een kleine steelpan en voeg dit bij de dadelmassa en doe de rest van de ingrediënten erbij. Kneed door tot je een samenhangende massa hebt.
- Spreid het mengsel uit over een bakplaat of lage schaal en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Dit is belangrijk om uit elkaar vallen van de repen te voorkomen.
- Zet de schaal minstens 2 uur in de koelkast en snijd vervolgens met een scherp mes in blokjes of repen.
Eet smakelijk!
PS De muesliblokjes/ -repen blijven in de koelkast in een luchtdichte trommel ongeveer 2 weken goed.
PS2 Hoe zat het nou ook al weer met suikers, toegevoegde suikers, natuurlijke suikers?
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via