Mais-avocadosoep met zalm

Tweede Paasdag is traditioneel een dag om er lekker op uit te gaan. Dan wil ik daarna niet nog een tijd in de keuken moeten staan om uitgebreid te koken. Mij doe je dan een groot plezier met een lekkere kom soep en een broodje. En dit kleurige geheel is toch helemaal geschikt voor Pasen?

Het idee voor het recept is afkomstig van de site van Iamafoodie.nl  maar om er wat meer een maaltijdsoep van te maken heb ik het recept een beetje aangepast en gerookte zalm toegevoegd.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blikje mais (300 gram)
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 avocado
  • 10 takjes bieslook (in het recept van iamafoodie.nl wordt koriander gebruikt, maar omdat ik die in de winkel had vergeten heb ik bieslook uit de tuin gebruikt)
  • 150 gram gerookte zalm, gesnipperd

Bereidingswijze:

  • snipper de ui en snijd de knoflook klein.
  • verhit olie in een pan en fruit ui en knoflook licht aan
  • doe de bouillon en het grootste deel van de mais erbij (houd een beetje mais achter voor de garnering van de soep)
  • laat de bouillon zachtjes koken (10-15 minuten)
  • maak ondertussen de avocado schoon (schoonmaken doe je zo)
  • voeg de avocado toe aan de soep en pureer de soep met een staafmixer
  • verdeel de soep over 2 soepkommen en verdeel de zalm over de 2 kommen
  • garneer met de achtergehouden maiskorrels en fijngesneden bieslook.
  • Lekker met een paar sneetjes donker stokbrood!

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via