Komkommersoep (koud)

Ook deze soep maakte ik in het kader van de Dag van de Komkommer. Een koude soep is heerlijk op een warme dag en hopelijk komen er daar nog een heleboel van deze zomer!

Ingrediënten voor een hoofdgerecht voor 2 personen (neem bij een voorgerecht de helft van het recept):

Bereidingswijze:

  • schil de komkommer en snijd in blokjes
  • doe komkommer, citroensap, citroenrasp, lente-ui, bouillon en yoghurt in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde soep ontstaat
  • voeg eventueel wat water toe wanneer je de soep te dik vindt
  • breng op smaak met peper en eventueel zout
  • doe de soep in de koelkast en laat goed afkoelen (3 uur in de koelkast of bij tijdgebrek in de vriezer)
  • verdeel de soep over 2 kommen en garneer met rivierkreeftjes en dille
  • lekker met een versgebakken stokbroodje

Eet smakelijk!

PS meer weten over komkommer?

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via