
Om allerlei redenen kan het nodig zijn om op voldoende eiwitinname te letten. Maar hoe pak je dat nou zo lekker mogelijk aan? Anna maakte deze vegetarische kikkererwtencurry uit het boekje "Eiwitrijk, 66 vegetarische recepten vol eiwit". En eet je curry normaal vaak met rijst of naan-brood, deze curry heeft niets extra's nodig.
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 theelepel fenegriekzaak
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetlepel geraspte gember
- 2 knoflooktenen, geraspt
- 800 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- 1 rode paprika schoongemaakt en grof gesneden (Anna gebruikte er 2 voor wat meer groente)
- 6 tomaten, van pitjes ontdaan en in blokjes gesneden
- 2 handen boerenkool, grof gesneden
- 1 kaffirlimoenblad (bij de toko)
- 200 ml kokosmelk uit blik
- 1 handje korianderblaadjes
Bereidingswijze:
- Fruit in een grote pan mosterdzaad, kurkuma, korianderpoeder, fenegriekzaad en chilipoeder gedurende 1 minuut in de olie
- Voeg de ui toe en fruit 2 minuten
- Doe gember en knoflook erbij en laat nog een paar seconden bakken
- Voeg kikkererwten en paprika toe en laat al roerend 2 minuten zachtjes koken
- Voeg de tomaten toe en kook 2 minuten
- Nu kunnen de boerenkool en het kaffirlimoenblad worden meegekookt (Blijven roeren!)
- Voeg ten slotte de kokosmelk en 100 ml water toe en laat met het deksel op de pan nog 5 minuten pruttelen
- Garneer voor serveren met de verse koriander
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via