
Kon je dit maar ruiken...
Voor de havermout liefhebbers is dit een echte aanrader. Dit recept is een mooie variatie op de bekende havermout pap. Je moet er wel even geduld voor hebben want het taartje moet een klein half uurtje de oven in. Ideaal voor op de vrije dag dus! Het recept komt uit het kookboek “Havermoutje” van Pascalle Bonnier & Mathijs Kok. Wist je dat regelmatig havermout eten een positief effect kan hebben op je cholesterol en dat het zorgt voor een langzame afgifte van energie waardoor je heel lang op dit ontbijtje vooruit kunt.
Ingrediënten voor 3 - 4 personen:
- 100 g havermout
- 1 goudreinet (ik gebruikte een gewone appel)
- 25 g (spelt)bloem
- 5 walnoten
- 40 g rozijnen
- 2 tl kokosolie (kan ook boter zijn)
- ½ tl zout
- 1 tl kaneel
- 1 tl speculaas/koekkruiden
- 120 ml amandelmelk (ik gebruikte rijstemelk)
- 2 eieren
- 1 el honing
- 15 g (wijnsteen)bakpoeder
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 C.
- Snijd de appel in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Doe alle ingrediënten in een kom en meng het geheel door elkaar tot een smeuïg mengsel.
- Vet de ovenschaal in en schenk daarna het mengsel in de ovenschaal.
- Bak in 25-30 minuten mooi bruin en gaar. Mocht het taartje te bruin worden tijdens het bakken, leg dan een stuk aluminiumfolie op de bovenkant.
Eet smakelijk!
PS speculaas/koekkruiden maak je heel makkelijk zelf: meng 8 tl gemalen kaneel, 2 tl gemalen kruidnagel, 2 tl gemalen koriander, 2 tl gemberpoeder, 1 tl gemalen nootmuskaat, 1 tl gemalen foelie en 1/2 theelepel gemalen kardemom en klaar zijn je koekkruiden!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via