
Vandaag is het landelijke pannenkoekendag. Het loopt wat anders maar pannenkoeken bakken met de kinderen kan natuurlijk evengoed. Kies eens voor deze havermoutpannenkoekjes met yoghurt en bessen als lunch. Zonder toegevoegde suikers, ook niet nodig want de zoete smaak komt van de appel en de blauwe bessen.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 gram havermout
- 1 kop volle melk
- 1 appel
- 2 eetlepels kaneel
- 1 ei
- een snufje zout
- boter of olie
- blauwe bessen
- 100 ml volle (Griekse) yoghurt
Bereidingswijze:
- was de appel en snijd met schil (maar zonder klokhuis ;-) ) in kleine stukjes
- doe appel, havermout, volle melk, kaneel, ei en snufje zout in een blender en pureer tot er een dik vloeibaar beslag ontstaat
- wanneer het niet vloeibaar genoeg is, iets meer melk toevoegen en wanneer het iets te vloeibaar is wat havermout toevoegen
- doe wat olie of boter in een ruime koekenpan
- schep, wanneer de olie heet is, 3 lepels beslag in de pan, zodat er 3 kleine pannenkoekjes met een doorsnede van ca. 8-10 cm ontstaan
- keer de pannenkoekjes om wanneer de onderkant goudbruin en de bovenkant enigszins stevig is
- haal ze uit de pan wanneer beiden kanten mooi bruin gebakken zijn
- verdeel per persoon 3 pannenkoekjes over een bord en schep of schenk daar een klodder yoghurt overheen
- garneer met blauwe bessen en kaneelpoeder.
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via