
Kaaskoekjes zijn lekker! Als je van kaas houdt ten minste. En als je ze met havermout maakt krijgen ze een gezonde twist en daarbij voeden ze goed zodat je niet snel weer honger hebt.
Dit recept vond ik (Maureen) in de nieuwsbrief van Puur Gezond. De nieuwsbrief van Puur Gezond is heel informatief en de moeite waard om je voor aan te melden! En de kaaskoekjes zijn heel eenvoudig te maken.
Ingrediënten voor ongeveer 15 koekjes
-
100 gram havermout
-
kaas, geraspt
-
1 ei
-
50 gram boter
-
Klein bosje verse tijm of rozemarijn of 1 eetlepel gedroogde rozemarijn of tijm
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 °C.
-
Kneed van de havermout, kaas, ei en boter een samenhangend deeg.
-
Ris de blaadjes van de verse kruiden en kneed deze door het deeg of kneed de gedroogde kruiden erdoor.
-
Maak van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Druk de balletjes plat met een lepel of de onderkant van een glas.
-
Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-15 minuten gaar.
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via