
Dat we bij Dieet & Co gek zijn op havermout mag inmiddels wel duidelijk zijn. Anna maakte weer een heerlijk havermoutgerechtje, lekker als toetje, zoet tussendoortje of, volgens Anna, als ontbijt. Het recept komt uit het boek "Havermoutje" (ISBN 9789048825844) wat natuurlijk een echte aanrader is voor havermoutliefhebbers!
Ingrediënten voor 4-5 porties
- 100 gram havermeel
- 3 appels
- 2 peren
- een beetje olie om in te vetten
- 1,5 eetlepel kaneel
- 150 gram havervlokken (of havermout)
- 70 gram kokosolie
- 4 eetlepels honing
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Schil de appels en peren en verwijder het klokhuis, snijd ze vervolgens in kleine stukjes
- vet een ovenschaal in met olie en verdeel de stukjes appel en peer over de bodem
- strooi kaneel over de appels en peren
- doe havervlokken. havermeel, kokosolie en honing in een kom en meng de inhoud goed met een lepel.
- schep het mengsel over de stukjes fruit en verdeel gelijkmatig over de ovenschaal
- Zet de schaal gedurende ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer appel en peer zacht zijn, is het gerecht klaar.
- Laat het gerecht niet te veel afkoelen, warm is hij het lekkerst!
Eet smakelijk!
PS We hebben het natuurlijk al eerder gezegd maar kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Havermout is enorm gezond en kan een positieve invloed hebben op bloedglucose- en cholesterolwaarden!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via