
De Gezondheidsraad heeft in de Richtlijnen goede voeding 2015 geadviseerd om te streven naar een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon en vooral bewerkt (vleeswaar) en rood vlees te beperken. Maar wat kun je dan op je brood doen? Anna heeft deze groentespread gemaakt, 2 vliegen in 1 klap: minder bewerkt vlees en gelijk ook wat meer groente!
Het recept is afkomstig van www.hetmeisjemetvoedselallergie.nl
Ingrediënten voor 1 potje spread:
- 1 groot blik kikkererwten
- 3 flinke eetlepels mayonaise (die kun je natuurlijk zelf maken maar dat beperkt wel de houdbaarheid)
- 1 kleine rode of gele paprika
- 6 zure augurken
- peper en zout
- eventueel een teentje knoflook
Bereidingswijze:
- Giet de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af onder de kraan
- maal de kikkererwten met de mayonaise en eventueel het teentje knoflook in de keukenmachine fijn
- snijd paprika en augurken in kleine blokjes en schep deze door het kikkererwtenmengsel
- maak op smaak met wat peper en zout (of varieer eens met andere kruiden, zoals kerrie of paprikapoeder)
- bewaard in de koelkast blijft de spread ongeveer een week goed
Eet smakelijk!
PS Meer weten over het vleeswarenadvies van de gezondheidsraad?
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via