Groentemuffins

In het kader van minder koolhydraten, kies ik ook af en toe eens voor een salade als lunch. Maar om ook daarin eens wat te variëren heb ik onlangs deze groentemuffins geprobeerd. Ik maakte er gelijk een aantal, want ze zijn zowel warm als koud heerlijk!  

Dus ook prima om de volgende dag mee te nemen als lunch naar werk of school!

Ingrediënten voor 4 porties

  • 1 stronk broccoli
  • 1 ui
  • zongedroogde tomaatjes
  • 1-2 eetlepels italiaanse kruiden
  • 8 eieren
  • 150 gram pittige geraspte kaas
  • boter of olie

Bereidingswijze:

  • pel en snipper de ui en fruit zachtjes in een koekenpan
  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • vet een muffinbakplaat in (of doe licht ingevette papieren muffinvormpjes in de bakplaat
  • doe de gefruite uitjes in een schaal 
  • snijd de broccoli in heel kleine stukjes (kan eventueel ook met de keukenmachine) en doe dit in de schaal (je kunt de roosjes en de stronk gebruiken, de stronk heb ik nog wel even geschild)
  • snijd de zongedroogde tomaatje (naar smaak) fijn en doe deze ook in de schaal
  • roer de 8 eieren los en voeg toe aan het mengsel
  • voeg vervolgens kaas en kruiden en eventueel wat peper en zout toe en roer alles goed door elkaar
  • verdeel het mengsel over de muffinvormen en bak gaar in ca. 30 minuten (controleer met een houten prikker of de muffins gaar zijn)
  • eet ze lekker warm met een frisse salade met olie en azijn, eventueel met wat zalmsnippers of de volgende dag koud met een bakje rauwkostsalade

Eet smakelijk!

PS in plaats van broccoli kun je natuurlijk ook allerlei andere groentesoorten gebruiken, zoals spinazie, prei, bloemkool, smoor de slinkgroenten eerst even samen met de ui.

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via