Griekse yoghurt met granaatappel en noten

Met Kerst is het natuurlijk heerlijk om lekker lang te tafelen met familie. Maar ongemerkt eet je dan makkelijk te veel... Dan kun je de maaltijd afsluiten met een machtig dessert, waar eigenlijk geen ruimte meer voor is. Maar je kunt ook afsluiten met dit lekkere lichte dessert, dat helemaal in kerststemming is!
 
Of eet dit als lekker fris gerecht bij een kerstontbijt of - brunch!
 
Fijne feestdagen gewenst!

Ingrediënten 

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 granaatappel
  • 80 gram noten, ik gebruikte hier walnoten, maar pistachenoten (mooi kerstgroen) zijn denk ik een goede optie
  • een paar takjes munt

Bereidingswijze:

  • Rooster de noten in een droge koekenpan en laat afkoelen
  • Halveer de granaatappel en tik de pitjes eruit, vang deze met het sap op in een schaal
  • Roer de Griekse yoghurt los en roer het grootste deel van de granaatappelpitjes en het sap erdoor (bewaar wat pitjes voor de garnering)
  • Pluk naar smaak een deel van de muntblaadjes en snijd deze heel fijn, roer dit ook door de yoghurt
  • Hak de noten grof en bedek de bodem van vier mooie glaasjes met 2/3 van de noten
  • Verdeel de yoghurt over de glaasjes en garneer met de rest van de noten, granaatappelpitjes en blaadjes munt
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Eet smakelijk!

PS Wil je weten hoe je een granaatappel makkelijk schoonmaakt?

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via