Gevulde pannenkoek met kikkererwten

José is gek op pannenkoeken, maar omdat ze deze niet alleen met stroop wil eten, is ze aan het experimenteren gegaan met groente of fruit erin meegebakken. Dat was toch lastig bakken. Uiteindelijk is ze bij het volgende recept uitgekomen: Een gewone pannenkoek, gevuld met een lekkere salade. En die pannenkoeken, die komen natuurlijk niet uit een pakje, die maak je net zo makkelijk zelf!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram volkorenmeel
  • 2 eieren
  • 100 ml water
  • 100 ml halfvolle melk
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels zwarte olijven
  • 1 bosui
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 75 gram witte kaasblokjes (b.v. feta of geitenkaas)
  • 200 gram kikkererwten
  • zakje rucola
  • sap van een halve citroen

Bereidingswijze:

  • halveer de cherrytomaatjes, snipper de ui en snijd olijven en bosuitje in ringen. Doe alles in een kom
  • snijd de avocado en de witte kaas in blokjes en voeg toe.
  • hak de koriander en schep door de salade
  • spoel de kikkererwten af en voeg ze toe aan de salade
  • schep ten slotte de rucola en het sap van de citroen door de salade en maak op smaak met zout en peper
  • laat de salade koel staan terwijl je de pannenkoeken bereidt
  • meng volkorenmeel met water, melk en eieren tot een glad beslag
  • verhit olie in een koekenpan en bak van het beslag 4 pannenkoeken. (je gebruikt er voor dit recept maar 2, gebruik die andere 2 bijvoorbeeld de volgende dag voor een lekker ander ontbijt met kwark en fruit)
  • beleg de nog warme pannenkoeken met de salade.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via