
Ik (Anna) was weer eens op zoek naar een makkelijk, snel en lekker recept en pakte daarom het boek van Echt Eten van Pascalle Naessens uit de kast. Ik vond dit recept en paste het wat aan. Zo heb ik halloumi gebruikt maar in het originele recept wordt paneer gebruikt. Maar dat verkoopt mijn supermarkt niet. Ik ben gek op halloumi en het was erg smaakvol. Ik had binnen een kwartier deze maaltijd op mijn bord! Het ziet er niet echt heel aantrekkelijk uit maar de smaak was erg goed! Ik gebruikte een currypasta van Fairtrade en heb het restant in de vriezer gedaan. Zo hoef ik het niet weg te gooien.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 aubergines
- 1 pakje halloumi (of 200 g paneer)
- Een handvol cashewnoten
- 1 pakje/bosje bladpeterselie
- 2 eetlepels groene currypasta
Bereiding
- Snijd de aubergine en de halloumi in blokjes.
- Bak de aubergineblokjes aan in flink wat olijfolie en kruid met peper en zout.
- Voeg na twee minuten een flinke scheut water toe en leg het deksel op de pan. Door het stoom proces gaart de aubergine en wordt ze zacht zonder dat je al te veel olie hoeft te gebruiken.
- Voeg na 3 minuten de cashewnoten toe. Roer regelmatig om want de noten verbranden snel.
- Voeg vervolgens de blokjes halloumi toe en blijf af en toe roeren.
- Snijd de peterselie fijn en voeg toe samen met de currypasta en dan scheutje water.
- Breng eventueel verder op smaak met zout en peper en schep voorzichtig om.
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via