
Ken je de ontzettend leuke boekjes al die Iamafoodie heeft gemaakt voor Deen? Dit jaar komen er 5 boekjes uit om je te inspireren gezondere keuzes te maken.
José maakte uit boekje II "Bewust en lekker met groenten", deze Gado gado met groene asperges en laten die nu overal beschikbaar zijn! o.a. bij Bakkums Boetje in Heerhugowaard en bij Bij Broersen in Warmenhuizen koop je ze lekker vers! En deze vegetarische gado gado is een leuke manier om die asperges eens anders te eten.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1-2 teentjes knoflook
- 1-2 eetlepels natriumarme sojasaus
- 4 eetlepels 100% pindakaas
- 100 ml kokend water
- 1 bos wortels
- 400 gram zilvervliesrijst
- 4 eieren
- 350 gram groene asperges
- 80 gram pinda's, geroosterd
- 100 gram taugé
- peper
Bereidingswijze:
- Pers de teentjes knoflook.
- Zet een steelpannetje op laag vuur met de knoflook, sojasaus en pindakaas.
- Voeg het kokende water toe en roer tot een pindasaus. Breng op smaak met peper en zet de saus apart.
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de wortels, breng een pan water aan de kook en kook de wortel in 8 minuten beetgaar.
- Kook de eieren halfzacht in 6 minuten. Zet daarna apart in koud water.
- Was de asperges en verwijder de onderste 2-3 cm. Snijd in stukken van 4 cm.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de asperges in 5-6 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper.
- Giet de wortels en de rijst af.
- Hak de pinda’s in grove stukken.
- Pel en halveer de eieren.
- Serveer de rijst met de groenten, ei, een pluk taugé (deze kan je eventueel nog even meekoken met de wortels), pindasaus en garneer met de gehakte pinda’s.
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via