Fruittoetjes met chiazaad

Collega Anna maakte deze fruittoetjes, met een kleine aanpassing, naar een recept van Jamie Oliver (Uit: Jamie's superfood voor elke dag ISBN 9789021560649), geschikt als ontbijt of tussendoortje. Je kunt er meer tegelijk maken want ze zijn 3 dagen houdbaar in de koelkast. 

En wil je ze nog een beetje voedzamer maken? Doe er dan een laagje yoghurt of kwark bovenop en garneer met wat vers fruit, granola of geroosterde noten.

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 150 gram diepvries blauwe bessen
  • 2 bananen
  • 0,5 tl vanille extract
  • 300 ml gekoelde hazelnoot of ongezoete amandelmelk (andere melk kan ook)
  • 50 g chiazaad
  • 200-250 g diepvries mango (varieer ook eens met ander fruit)
  • ½ limoen (alleen ‘t sap)

Bereidingswijze:

  • Verhit de blauwe bessen in een pannetje en roer deze af en toe door. Ga door tot er een dikke saus ontstaat. Draai het vuur uit en laat de saus afkoelen.
  • Doe 1,5 banaan in de stukjes in de blender. Voeg het vanille extract en 150 ml van de melk toe. Laat de blender draaien tot een glad mengsel ontstaat.
  • Giet het geheel in een kan, roer de helft van de chiazaadjes erdoor en verdeel het mengsel over 4 glaasjes en zet deze in de koelkast.
  • Kieper vervolgens de diepvries mango in de blender en doe de resterende ½ banaan, 150 ml melk en het limoensap erbij. Laat de blender weer draaien tot er een glad mengsel ontstaat en giet het geheel in een kan, roer de andere helft van de chiazaadjes erdoor.
  • Haal de glaasjes uit de koelkast. Verdeel de afgekoelde bessensaus over de glaasjes en verdeel daarna het mango mengsel over de glaasjes.
  • Zet de glaasjes nog een paar uur in de koelkast om op te stijven.

Eet smakelijk!

PS Hoe zit dat nou met chia-zaad, is dat echt zo gezond?

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via