Omdat het bijna Pasen is en daar nu eenmaal een eitje bij hoort: Deze week lekker zelf eiersalade maken!
Lekker op een sneetje brood of knäckebröd.
Ingrediënten voor 2 porties
3 eieren
1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel Griekse yoghurt (heb je ze niet allebei in huis neem dan 2 eetlepels van één van beide
1/2 theelepel mosterd
1 theelepel kerriepoeder
peper en zout naar smaak
6 snoeptomaatjes om te garneren
Bereidingswijze
Breng water aan de kook en doe de eieren in de pan en kook ze gedurende 7 - 8 minuten hard.
Meng mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd, kerriepoeder, peper en zout door elkaar.
Laat de eieren na 7-8 minuten "schrikken" in koud water.
Pel de eieren
Snijd de eieren doormidden en prak ze vervolgens in een bord in kleine stukjes.
Meng de stukjes ei door het mayonaise-mengsel en verdeel in 2 porties en garneer die met wat snoeptomaatjes
Ook lekker is het om wat verse bieslook toe te voegen en/of wat stukjes ham, kies daarvoor bijvoorbeeld schouderham
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants.Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, en Schagerbrug. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via