Curry met bloemkool

Op internet vond ik een leuk recept waarin bloemkoolrijst was gebruikt, dus dat stond voor afgelopen week op de planning. Helaas ontdekten we bij het klaarmaken dat een aantal van de ingrediënten die op het lijstje stonden, toch niet in huis waren. Met de producten die ik wel in huis had heb ik toen deze lekkere curry gemaakt. Koolhydraatarm maar mocht je wel wat koolhydraten willen toevoegen, dan kan je het natuurlijk prima combineren met zilvervliesrijst.
 
 
Ingrediënten voor 2 personen
  • 1 bloemkool
  • 1 rode paprika 
  • 1 ui
  • 175 gram kippendijstukjes
  • 1 pakje kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje linzen (212 ml)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel curry madras
  • 1 theelepel garamassala
  • handje rozijnen
  • 1,5 eetlepel olie

Bereidingswijze:

  • snijd de paprika in blokjes
  • snipper de ui en de knoflook
  • snijd de bloemkool in kleine roosjes
  • verhit olie in een pan en fruit ui zachtjes aan
  • voeg dan knoflook en kippendijstukje toe en braad de kip rondom aan.
  • bak de paprika mee
  • voeg de kruiden toe en bak even mee
  • voeg dan het pakje kokosmelk toe en roer alles goed door
  • doe de bloemkoolroosjes en rozijnen in de pan, doe de deksel op de pan en laat de bloemkool op een laag pitje geleidelijk beetgaar worden.
  • warm als laatste het kleine blikje linzen mee.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via