
De komende week (5 - 11 maart) is het de Nationale week zonder vlees. Doel van deze week is om het positieve effect van minder vlees eten duidelijk te maken. Én om te laten zien hoe makkelijk het is om minder vlees te eten. In onze praktijk werken wij met de adviezen van Puur Gezond en 1 van de basisprincipes daarvan is 2 à 3 vegetarische dagen per week. In het kader daarvan had José dit vegetarische recept van PuurGezond bereid. De kikkererwten in dit recept zijn een prachtige vleesvervanger.
Wil je meer vegetarische inspiratie, schrijf je dan in en je ontvangt het digitale Week Zonder Vlees-magazine
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kleine koolrabi's
- 2 grote zoete aardappels
- 1 grote ui
- 1 courgette
- 3 tomaten
- 1 blik kikkererwten (400 gram)
- 4 eetlepels olijfolie
- 50 gram rozijnen
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- mespuntje komijn
- peper
- 250 gram couscous
- verse koriander
Bereidingswijze:
- Schil de koolrabi en zoete aardappels en snijd ze in stukken
- Pel en snipper de ui
- Maak de courgette schoon en snijd in plakken
- Was de tomaten en snijd in partjes
- Laat de kikkererwten uitlekken
- Verhit olie in een braadpan en fruit de groenten een paar minuten aan
- Voeg kikkererwten, rozijnen, specerijen, peper en 150 ml water toe en stoof gedurende ongeveer 30 minuten
- Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking (Wist je dat er ook volkorencouscous bestaat?)
- Snijd de koriander fijn
- Serveer de couscous met de groentestoof en garneer met koriander
Eet smakelijk!
PS Waarom is het nou zo belangrijk om minder vlees te gaan eten?
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via