Courgetti met krokante kikkererwten en avocadodressing

Dag 3 van de Nationale Week Zonder Vlees. Vegetarisch en minder koolhydraten gaan prima samen. Dat bewijst deze courgetti met krokante kikkererwten. Wil je nog minder koolhydraten dan kun je een deel van de kikkererwten vervangen door wat noten.
 
Ingrediënten voor 2 personen
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • snufje chilipeper
  • 2 courgettes
  • zout naar smaak
  • 2 flinke handen rucola 
  • 50 gram feta
  • 1/2 portie avocadodressing (recept hieronder)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Spoel de kikkererwten af in een vergiet en dep ze droog.
  • Mix de kikkererwten met 1 eetlepel olie, komijn, korianderpoeder en chilipeper.
  • Spreid ze uit over een bakplaat en bak ze in 15-20 minuten tot ze krokant zijn (halverwege even omscheppen)
  • Maak ondertussen courgetti m.b.v. een spiraalsnijder of mandoline (of koop je courgetti kant-en-klaar bij de supermarkt)
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgetti gedurende 2-3 minuten tot ze gaar en zacht zijn. Voeg zout toe naar smaak.
  • Verdeel 2 flinke handen rucola over 2 borden en leg de courgetti erop.
  • Verdeel een halve portie van de avocadodressing over de borden en verkruimel de 50 gram feta hier overheen.
  • Verdeel ten slotte de krokante kikkererwten erover.

 

Avocadodressing (voor dit recept heb je een halve portie dressing nodig)

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • rasp van een biologische citroenschil
  • 2 eetlepels rode wijn azijn
  • 5-7 eetlepels water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 handvol verse spinazie
  • 1 handvol verse peterselie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Blend alle schoongemaakte ingrediënten tot een glad mengsel.
  • Om de smaak iets te verzachten kun je knoflook en ui voor het blenden even zachtjes uitbakken. Houd je van de scherpe smaak, gebruik ze dan rauw.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via