
Afgelopen weekend was ik op een verjaardag waar mij een stukje pecannotentaart werd aangeboden. Aangezien ik heel erg van pecannoten houd, zei ik daar geen nee tegen. Het was een bijzonder lekkere taart en toen ik vroeg waar deze van gemaakt was, hoorde ik dat het eigenlijk een courgettetaart met pecannoten was, maar het feestvarken (dat zijn 7e verjaardag vierde) had bedacht dat zijn gasten een courgettetaart misschien niet aan zouden durven en had besloten dat de naam zou worden gewijzigd in pecannotentaart..... De taart was in ieder geval heerlijk! Het recept is afkomstig uit Lekker Weten, magazine voor een biologische leefstijl (winter 2017-2018), een uitgave van Ekoplaza
Ingrediënten voor een taart met doorsnede van 24 cm
- 1 courgette (geraspt en het vocht er zoveel mogelijk uit gedrukt)
- 2 eieren (losgeklopt)
- 175 ml (= 160 gram) olijfolie
- 150 ml honing (dat is het originele recept, maar wat minder honing maakt de taart niet minder lekker)
- 350 gram speltbloem
- 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- 2 eetlepels koekkruiden
- handje pecannoten (gehakt) en houd ook nog een handje pecannoten voor de garnering over.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng in een beslagkom de courgette met eieren, olijfolie en honing
- Doe in een andere beslagkom de speltbloem, bakpoeder, zout en koekkruiden en meng dit goed door elkaar
- Maak een kuiltje in het midden van de droge mix en giet het courgettemengsel hierin.
- Roer goed door tot alle ingrediënten gemengd zijn en schep de gehakte pecannoten erdoor
- Schep het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en garneer met pecannoten
- Bak in 40 - 45 min gaar
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via