
Sinds een aantal weken is onze nieuwe collega José verslaafd aan de Kitchen assistent van het Voedingscentrum, deze geeft wekelijks via Whats App een weekmenu met warme maaltijden volgens de Richtlijnen Goede Voeding. En omdat zij veel zilvervliesrijst, volkoren pasta, couscous e.d. eet was dit recept met aardappelen een fijne afwisseling! Erg makkelijk te maken en ook nog eens erg lekker. We hebben wel de hoeveelheid aardappelen iets aangepast: de hoeveelheid van het voedingscentrum is best veel....
Ingrediënten:
- 400 gram aardappelen
- 400 gram courgettes
- 2 tomaten
- 4 eieren
- 200 ml halfvolle melk
- 1/2 eetlepel groene pesto
- 1 volkorenbeschuit
- 2 eetlepels geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en kook ze beetgaar
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Snijd de aardappelen in plakken
- Was de courgettes en snijd ze in plakken
- Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes (tomaten ontvellen doe je zo)
- Schik aardappel en courgette om en om in een ovenschaal
- Verdeel de stukjes tomaat er over
- Klop de eieren los met melk en pesto en wat peper, en schenk dit mengsel over de ovenschaal
- Verkruimel de beschuit en meng deze met de kaas en strooi dit over de schotel.
- Laat het gerecht in het midden van de oven in circa 35 minuten gaar worden en bruin kleuren.
Eet smakelijk!
PS Hier wordt gebruik gemaakt van een volkorenbeschuit, maar je kunt natuurlijk ook paneermeel gebruiken. En wanneer je zelf paneermeel maakt, is meteen een mooie manier van restverwerking.
PS2 Onze andere nieuwe collega, Anna, maakte de schotel helemaal zonder aardappelen maar verving deze door stukjes paprika.