Chiapudding met kokos

Een aantal jaar geleden was daar ineens het chiazaad. Een van de "superfoods".... Nou is het een beetje overdreven om aan 1 voedingsmiddel gelijk de naam superfood te hangen. Juist veel variëren met gezonde voedingssmiddelen en ingrediënten maakt onze voeding steeds gezonder maar "superfoods" zijn een mooie manier om wat meer variatie in de voeding te krijgen. En daar kan dus chiazaad zeker een rol in spelen!
 
Anna maakte deze chiapudding met kokos en rode vruchten. Een leuke koolhydraatarme ontbijtvariatie!

Ingrediënten voor 1 portie

  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 3-4 eetlepels chiazaad
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • eventueel nog wat zoetstof
  • een eetlepel kokossnippers
  • een handje rood fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen)

Bereidingswijze:

  • Meng in een kommetje 250 ml ongezoete amandelmelk, 2 eetlepels gemalen kokos, 3-4 eetlepels chiazaad, een halve theelepel vanille-extract en eventueel wat zoetstof
  • Roer het mengsel goed door en blijf dat de komende 10 minuten af en toe doen.
  • Zet de pudding tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Garneer met rood fruit en kokossnippers.

Eet smakelijk!

PS Hoe zit dat nou met chiazaad en superfoods?

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via