"Carrot-cake"-havermout

Dat het voor sommige mensen lastig is om de aanbevolen hoeveelheid groente te halen is bekend. Maar je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot de warme maaltijd om je groente binnen te krijgen. Kies voor groente als tussendoortje, als lunch maar ook bij het ontbijt kun je groente prima gebruiken!
 
José haalde uit de al eerder genoemde boekjes van Deen dit recept voor een heerlijke variatie op de bekend havermoutpap. Er gaat, heel verrassend, naast fruit, ook geraspte wortel doorheen. Een heerlijke start van de dag!
 
Ingrediënten voor 1 portie
  • 3 kleine wortels (of 1 grote)
  • 1 kleine appel
  • 150 - 200 ml halfvolle melk (je kunt natuurlijk ook ongezoete sojamelk gebruiken)
  • 40 gram havermout
  • 1 theelepel koek- of speculaaskruiden (kaneel is een leuke variatie)

Bereidingswijze:

  • Rasp de wortels
  • Snijd de appel in stukjes
  • Breng de melk in een steelpannetje aan de kook
  • Voeg havermout, wortel en het grootste deel van de appel toe en laat gedurende 10 minuten op een laag pitje doorkoken
  • Voeg de koek- of speculaaskruiden toe en garneer met de rest van de appel

Eet smakelijk!

PS We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Havermout is een heel mooi product om vaak te eten; het bevat beta-glucanen, welke een gunstig effect hebben op het cholesterol en op een stabiele bloedsuikerspiegel. Daarnaast is havermout erg goedkoop en makkelijk klaar te maken; je kunt het bijvoorbeeld ook gewoon door je yoghurt of kwark doen, stukje fruit erbij, eventueel wat kaneel, en je hebt een heerlijk gezond ontbijt!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via