Bosbes-bananenijs met kokos

IJs kan wat ons betreft het hele jaar door! Zeker wanneer je deze verantwoorde ijsjes van Anna maakt! Anna vond ze in het boek van Rens Kroes (The Party Edition (ISBN 9789000355747)) en doordat ze niet veel meer bevatten dan blauwe bessen, banaan en 1 dadel is het gewoon een hele makkelijke en lekkere manier om voldoende fruit te eten. 

Ingrediënten voor 2 porties

  • 1 medjouldadel (of 2-3 kleine dadels)
  • 1 bevroren banaan (vries van tevoren een rijpe banaan, in stukjes, in)
  • 75 gram bevroren blauwe bessen
  • 1/2 theelepel vanillepoeder (te koop bij een natuurwinkel, of een paar druppels vanille extract)
  • circa 25 ml. warm water
  • kokosschaafsel om te garneren

Bereidingswijze:

  • Ontpit de dadel en doe deze samen met banaan, blauwe bessen en vanillepoeder in de keukenmachine of blender
  • mix tot een geheel
  • schenk er in een dun straaltje warm water bij als het vast komt te zitten, maar stop met schenken zodra het een smeuïge, dikke, massa wordt
  • verdeel over 2 glaasjes en garneer eventueel met wat kokosschaafsel

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via