Het kan nog net, op de valreep van het internationale jaar van de boon, dit recept met reuzenbonen.
Ik maakte het gerecht met restjes uit de koelkast, snel klaar, voordelig en lekker!
In dit recept heb ik wel een klein beetje vlees verwerkt, maar de peulvrucht is een prima vleesvervanger, ideaal voor een vegetarische dag!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 groot blik witte reuzenbonen
- 4 stengels bleekselderij
- 100 gram chorizo
- 1 rode paprika
- 2 preien
- 1 blikje tomatenpuree
- een eetlepel olie
Bereidingswijze
- snijd de bleekselderij in plakjes, de prei in ringen en de paprika in blokjes
- snijd de chorizo in plakjes en de plakjes in kwartjes
- giet de reuzenbonen af
- verhit olie in een wok en fruit prei aan
- voeg vervolgens de paprika en bleekselderij toe en fruit deze ook licht aan
- voeg de tomatenpuree toe en verhit dit goed mee, pas dan komt de lekkere smaak naar boven
- voeg de chorizo aan het mengsel toe en wanneer dit doorgewarmd is de witte bonen.
- Wanneer het mengsel niet smeuïg genoeg is, kun je wat water toevoegen en meeverhitten.
- Maak de schotel op smaak met oregano.
Eet smakelijk!
PS Meer weten over bonen en peulvruchten? Joke Boon vertelt op PuurGezond meer.
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Julianadorp, Heerhugowaard, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via