Bloemkooltabouleh

Ik ben gek op de Libanese keuken. Zulke heerlijke smaakcombinaties en daarmee zulke lekkere gerechten!
Tabouleh bijvoorbeeld, een heerlijke salade van bulgur,  gesneden tomaten, munt, peterselie en uien, bosui of sjalotten. Het geheel wordt overgoten met een dressing van olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met zout, peper en soms met kaneel. Maar pasgeleden zag ik ergens iemand deze salade niet met bulgur maken, maar met bloemkool. Hiermee wordt het een koolhydraatarm gerecht met gelijk veel meer groente. De moeite van het uitproberen waard!
 
Ik combineerde de tabouleh met gegrillde kipfilet, die eerst even is gemarineerd in olie met Ras-el-Hanout.
 
Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 bloemkool
  • 2 vleestomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • een bosje verse munt
  • een bosje platte peterselie
  • 2 paprika's in verschillende kleuren
  • 4 lente-uitjes
  • 1 biologische citroen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels honing

Bereidingswijze:

  • ontvel de tomatenontvel de tomaten halveer ze en verwijder de pitjes en snijd ze in kleine blokjes.
  • Rasp alleen de 'bloemkant' van de bloemkool met een grove rasp tot korrels. 
  • snijd de paprika in kleine blokjes
  • hak de knoflook fijn
  • Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
  • Maak een dressing van olijfolie, citroensap en -rasp, knoflook, snuf zout en honing.
  • snijd de kruiden heel fijn
  • snijd de lente-uitjes in ringen
  • schep alle kruiden, gesneden groente en de dressing luchtig door de bloemkoolrasp
  • maak op smaak met peper en sumak en zet minstens een uur in de koelkast om de smaken door te laten trekken.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Obdam, Schagen, Schagerbrug en Spierdijk. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via